Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Öt volt minisztert kárpótolt G
  2007-01-12 17:19:30, péntek
 
  Öt volt minisztert kárpótolt Gyurcsány

Befolyásos posztot és jó fizetést kapott Gyurcsány Ferenctől a korábbi baloldali koalíciós kormányok öt menesztett minisztere. Magyar Bálint, Baja Ferenc, Kolber István, Németh Imre és Burány Sándor államtitkári kinevezése ellenére a fejlesztéspolitika operatív vezetője, Bajnai Gordon egyelőre nem lesz miniszter.


Bár kormányra lépésekor Gyurcsány Ferenc kijelentette: a kormány magán kezdi a megszorítást, és valóban a kormányzati struktúra átalakításakor kevesebb minisztert és államtitkárt nevezett ki (a minisztériumokban már csak egy-egy, a minisztert helyettesítő államtitkár dolgozhat), ennek a tendenciának ellentmond, hogy az államfő Gyurcsány javaslatára pénteken öt új államtitkárt nevezett ki a Miniszterelnöki Hivatalba (MeH).

Hivatalosan a Fejlesztéspolitikai Irányító Testület (FIT) tagjainak összkormányzati projekteket koordináló felelőssége és hatékonysága indokolja ezt a lépést, amire a decemberben a koalíciós többség által elfogadott, a kormányzati szervezetalakítással foglalkozó törvény adott lehetőséget. Ennek eredményeként ugyanis lehetővé vált, hogy a kancellária az idei évtől az eddigi négy helyett tíz államtitkárt foglalkoztasson. Ezzel a lépéssel kilencre nőtt a MeH államtitkárainak száma. Korábban azt tervezték, hogy a kommunikációért felelős új tisztségviselőt is államtitkári rangban foglalkoztatják majd, ám a hírek szerint még nem találták meg Batiz András utódját.

Befolyásos bukott miniszterek

Az új államtitkárok - Magyar Bálint, Baja Ferenc, Kolber István, Burány Sándor és Németh Imre - egytől egyig eddig a fejlesztéspolitikai kérdésekben a kormánynak tanácsokat adó és az uniós pénzek szétosztását tervező, és azok felhasználását részben ellenőrző Fejlesztéspolitikai Irányító Testület (FIT) tagjai voltak.

A fejlesztéspolitika új intézményrendszerét közelebbről megszemlélve kiderül: a FIT inkább befolyásos döntés-előkészítő és ellenőrző szervezet, mintsem kádertemető, mivel a fejlesztéspolitikában ,,mindenhatónak" szánt, de viszonylag ritkán (évente legalább háromszor) ülésező Nemzeti Fejlesztési Tanács operatív, rendszeresen dolgozó, a kormánnyal napi kapcsolatban lévő szervezete. Ráadásul elvi iránymutatásával működik a Bajnai Gordon kormánybiztos által felügyelt, a Nemzeti Fejlesztési Hivatal utódjaként működő Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.

Az egyszerűnek nem mondható intézményrendszert egyértelműen a miniszterelnök irányítja, mivel a Nemzeti Fejlesztési Tanácsnak és a Fejlesztéspolitikai Irányító Testületnek is ő a vezetője. Viszont öt volt miniszterének államtitkári kinevezése után az a furcsa helyzet áll elő, hogy a FIT hetedik, befolyásos tagja, Bajnai Gordon, valamint állandó meghívottja, Draskovics Tibor sem rendelkezik ilyen magas tisztséggel. A Kormányszóvivői Iroda lapunkat úgy tájékoztatta, hogy Bajnai miniszteri kinevezése nincs napirenden, bár a kormányfő továbbra is fontosnak tartja a fejlesztéspolitika Országgyűlés általi ellenőrzését. A mostani kinevezések ebből a szempontból kis lépésként értékelhetők, mert bár államtitkárokhoz képviselők nem intézhetnek sem interpellációt, sem pedig kérdést, országgyűlési bizottságok beszámoltathatják az új kormányzati tisztségviselőket.

Az új államtitkárok közül Magyar Bálint a FIT alelnökeként a társadalmi megújulásért indított programokért, Baja Ferenc a közszolgáltatások fejlesztéséért, Burány Sándor a gazdaság- és közlekedésfejlesztésért, Kolber István a területfejlesztésért, Németh Imre pedig a környezet- és energiaügyekért felelős.

Kolber: tapasztalt területfejlesztő

A rendszerváltás óta foglalkozik területfejlesztéssel Kolber István, aki 1991-től három évig a Somogy megyei közgyűlés alelnöke, később négy évig elnöke; volt a Dél-dunántúli Fejlesztési Tanács elnöke és a Balatoni Fejlesztési Tanács vezetője is volt. Karrierje eddigi csúcsára az első Gyurcsány-kormány megalakulásakor ért, amikor a regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszterré nevezték ki. 2004-től 2006-ig tartó minisztersége alatt elsősorban a Panelprogram, a Fészekrakó program és turisztikai beruházások kapcsán szerepelt a médiában. Munkája eredményének értékelte, hogy a fejlesztési pénzek egyre nagyobb részéről egyre alacsonyabb szinten döntenek.

Németh Imre visszatér

Németh Imre az Agrárszövetség színeiben kezdett politizálni a rendszerváltás után. A szakember Medgyessy Péter kormányában lett földművelésügyi és területfejlesztési miniszter, tárcáját kevesebb mint egy évig a Gyurcsány-kormányban is megőrizte. Leváltásakor a miniszterelnök azt mondta, hogy Némethet kitűnő szakembernek tartja, de az agrárium nagy feladatai inkább menedzserszemléletű vezetőt igényelnek majd. A politikus távozásakor minisztersége pozitívumaként említette, hogy sikerült felkészítenie az ágazatot az uniós csatlakozásra, elismerte viszont, hogy a területalapú támogatások kifizetése súlyos késedelmet szenvedett.

Újra próbálkozhat Burány

Az MSZP kipróbált politikusa, Burány Sándor sokáig frakcióvezető-helyettesként, majd a Medgyessy-kormány megalakulásától a Pénzügyminisztérium politikai államtitkáraként segítette pártját. Alig egyéves államtitkárságát másfél éves munkaügyi miniszterség követte: posztján vélhetően nem alkotott maradandót, mert első kormánya megalakulásakor, 2004. október elején Gyurcsány Ferenc helyettesét, Csizmár Gábort bízta meg a tárca vezetésével.

Magyar Bálint: botrány után államtitkár

Az SZDSZ elődjének számító Szabad Kezdeményezések Hálózatának megalapítója ifjú ellenzékiként már a rendszerváltás előtt belevetette magát a politikába Magyar Bálint. 1996 januárja és 1998 júliusa között Horn Gyula kormányában művelődési és közoktatásügyi miniszter volt. 1998 júniusától 2000 decemberéig az SZDSZ elnöke, a Liberális Internacionálé alelnökeként dolgozott. 2002-től 2006 júniusáig oktatási miniszter. Nevéhez fűződik az érettségi rendszer reformja, a kétszintű érettségire való áttérés, illetve a 2005-ös érettségi botrány is. Gyurcsány Ferenc akkor nagy nyomásra sem mozdította el helyéből, új kormányában azonban már nem volt helye.

Ismét posztot kap Baja

Az MSZP egyik alapítójaként mindig is erős helyet foglalt el a pártban, 1992 és 1996 között alelnök is volt Baja Ferenc. 1994 óta országgyűlési képviselő. A Horn-kormányban környezetvédelmi és területfejlesztési miniszter volt, majd 2002 júniusában kinevezték a civil kapcsolatokért és az európai uniós csatlakozást előkészítő tájékoztatásért felelős miniszterelnökségi politikai államtitkárrá. 2003 őszétől kormánymegbízottként felügyeli a kormányzat informatikai fejlesztéseinek programját. Gyurcsány Ferenc első kormányában szintén politikai államtitkári posztot kap.

Nem rossz biznisz államtitkárnak lenni

A törvény szerint a Miniszterelnöki Hivatalban legfeljebb tíz államtitkár működhet, akik közreműködnek az összkormányzati érdekek érvényesítésében. Az államtitkárokat minden naptári évben negyven munkanap szabadság illeti meg, valamint minden naptári évben külön juttatásként legalább egyhavi illetményére és jubileumi jutalomra is jogosultak. Az államtitkár alapilletménye a köztisztviselői illetményalap (ez jelenleg 36 800 forint) 12-szerese (441 600 forint), a különböző kiegészítéseknek, pótlékoknak köszönhetően azonban havonta közel egymillió forintot (nagyjából 949 500 forintot) is megkereshetnek. Az államtitkár ugyanis illetménykiegészítésre jogosult, amelynek összege az alapilletmény 50 százaléka, amin felül vezetői illetménypótlékot is kap az alapilletmény 65 százalékának erejéig. Ráadásul az alapilletményt a miniszterelnök legfeljebb 30 százalékkal megemelheti. Ezen felül az államtitkárok szolgálati autóra is jogosultak.
fn.hu
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kiegészítéseknek, területfejlesztő, államtitkárokhoz, iránymutatásával, államtitkárainak, államtitkáraként, érvényesítésében, környezetvédelmi, államtitkárságát, köztisztviselői, fejlesztéseinek, miniszterelnöki, összkormányzati, tisztségviselőt, tájékoztatásért, kezdeményezések, kormányszóvivői, foglalkoztatják, energiaügyekért, földművelésügyi, államtitkárokat, megalakulásakor, megalakulásától, kommunikációért, foglalkoztasson, rendszerváltás, megkereshetnek, alapilletményt, interpellációt, közoktatásügyi, alapilletménye, miniszterelnök, agrárszövetség, pozitívumaként, internacionálé, átalakításakor, korábbi baloldali, kormány magán, kormányzati struktúra, minisztert helyettesítő, tendenciának ellentmond, államfő Gyurcsány, koalíciós többség, idei évtől, eddigi négy, lépéssel kilencre, kommunikációért felelős, hírek szerint, kormánynak tanácsokat, uniós pénzek, kormánnyal napi, miniszterelnök irányítja, Gyurcsány Ferenctől, Magyar Bálint, Baja Ferenc, Kolber István, Németh Imre, Burány Sándor, Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc, Miniszterelnöki Hivatalba, Fejlesztéspolitikai Irányító Testület, Batiz András, Nemzeti Fejlesztési Tanács, Nemzeti Fejlesztési Hivatal, Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, Nemzeti Fejlesztési Tanácsnak, Fejlesztéspolitikai Irányító Testületnek, Draskovics Tibor, Kormányszóvivői Iroda, Dél-dunántúli Fejlesztési Tanács, Balatoni Fejlesztési Tanács, Medgyessy Péter, Csizmár Gábort, Szabad Kezdeményezések Hálózatának, Horn Gyula, Liberális Internacionálé, Miniszterelnöki Hivatalban,
Buzás Ferenc István (#1)   2007-01-12 23:25:30
Kihttp://blog.xfree.hu/myblog.tvn?n=zgfumag&pid=470#lopják a szemünket "törvényesen"!
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nem méltó hozzád  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Hazára minden embernek szükség...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam Annuska bar...  Reménység és erő Krisztustól e...  Az engedelmesség miért nem vál...  Zilahy Lajos gondolata  Png telefon  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Mi lenne ha  Leonardo da Vinci gondolata  Nagyi telefonál  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png kutya  Gonosz démon-álarc  Albert Einsteinről  Alázat  Leonardo da Vinci gondolata  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Akarat  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Png lepke  Alázat  Amikor Jézus rátapos a lábadra  A másik dolog,  Fekete-erdő desszert  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png kutya  Sokan azt tartják  A Megváltó szolgálatában  Szép estét kedves látogatóimna...  Őrizkednünk kell...  Reggel van  Tavaszi kép  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Akarat  Jónás Tamás – Végtelen b...  Gonosz démon-álarc  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Nevem  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Png virág  Leonardo da Vinci gondolata  Png ház  Png férfi  Jónás Tamás – Végtelen b...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Akarat  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Hiányzik  Radikális szeretet  Png lepke  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Akarat  Facebookon kaptam Krisztinától  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Mai harmónia kártyám  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Soha ne kedvezz...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Idő  Png csokor  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Mi lenne ha  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Akarat  Az igazi szeretetért rendszeri...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Neked tudnod kell  Adakozás  Kövesd a cowboyt!  Akarat 
Bejegyzés Címkék
korábbi baloldali, kormány magán, kormányzati struktúra, minisztert helyettesítő, tendenciának ellentmond, államfő Gyurcsány, koalíciós többség, idei évtől, eddigi négy, lépéssel kilencre, kommunikációért felelős, hírek szerint, kormánynak tanácsokat, uniós pénzek, kormánnyal napi, miniszterelnök irányítja, kormányfő továbbra, mostani kinevezések, társadalmi megújulásért, közszolgáltatások fejlesztéséért, első Gyurcsány-kormány, regionális fejlesztésért, fejlesztési pénzek, rendszerváltás után, szakember Medgyessy, agrárium nagy, politikus távozásakor, uniós csatlakozásra, területalapú támogatások, tárca vezetésével, rendszerváltás előtt, politikába Magyar, érettségi rendszer, kétszintű érettségire, 2005-ös érettségi, civil kapcsolatokért, európai uniós, kormányzat informatikai, törvény szerint, összkormányzati érdekek, államtitkárokat minden, államtitkár alapilletménye, köztisztviselői illetményalap, különböző kiegészítéseknek, államtitkár ugyanis, miniszterelnök legfeljebb, államtitkárok szolgálati, kiegészítéseknek, területfejlesztő, államtitkárokhoz, iránymutatásával, államtitkárainak, államtitkáraként, érvényesítésében, környezetvédelmi, államtitkárságát, köztisztviselői, fejlesztéseinek, miniszterelnöki, összkormányzati, tisztségviselőt, tájékoztatásért, kezdeményezések, kormányszóvivői, foglalkoztatják, energiaügyekért, földművelésügyi, államtitkárokat, megalakulásakor, megalakulásától, kommunikációért, foglalkoztasson, rendszerváltás, megkereshetnek, alapilletményt, interpellációt, közoktatásügyi, alapilletménye, miniszterelnök, agrárszövetség, pozitívumaként, internacionálé, átalakításakor, fejlesztéséért, államtitkárnak, felhasználását, kapcsolatokért, államtitkárrá, alapítójaként, miniszterének, frakcióvezető, eredményeként, kormánybiztos, országgyűlési, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1367
  • e Hét: 15597
  • e Hónap: 26708
  • e Év: 180204
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.